makale yazarak para kazanma

Günümüzde özellike salgın hastalıktan dolayı evlere kapandığımız bu günlerde, evde çalışarak para kazanmak ve internetten para kazanmak çoğu insanın merak ettiği konular arasında. Bu nedenle bu yazımda evde veya dilediğiniz yerde makale yazarak para kazanmak için neler yapmanız gerekiyor?  Makale yazarak nasıl para kazanılır? Makale yazarak para kazanılabilir mi? bunlardan bahsedeceğim.

Evde oturduğunuz yerde makale yazarak para kazanma fikri çoğumuza inanılır gelmese de aslında bu bir gerçek. Özenli, titiz ve planlı çalışma ile sadece dilediğiniz konuları ele alarak makale yazarak para kazanmanız mümkün. Tabii bu miktar sizin çalışma saatlerinize göre farklılık göstermekte. Günde sadece 2-4 saat arası çalışarak 1 ayda ortalama 300-400 TL gibi rakamlar elde edebilirsiniz.

Peki makale yazarak para kazanmak için neler yapılmalı? Makale yazarak nasıl para kazanılır? Tüm bu soruların cevaplarından önce makale yazarlığı nasıl yapılır? Nasıl makale yazarı olunur? Gelin buna bir göz atalım.


Makale Yazarı Nasıl Olunur?

Makale yazarlığı yapabilmek ve makale yazarak para kazanmak için öncelikle elbette yazacağınız konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Yine aynı şekilde ilgi çekici ve merak edilen konularda makaleler yazmak size avantaj sağlayacaktır.

Makale yazarak para kazanmak için makalelerinizi yazarken bir çok kaynaktan bilgi edinmeli aynı zamanda içerikte nesnel cümlelere yer vermelisiniz. Yazım ve imla kurallarına dikkat etmek, yazının anlam bütünlüğünü sağlamakta önemli kriterler arasında. Ayrıca yazdığınız yazıların tamamen özgün içerikler olması şarttır.

Makale yazarak para kazanmak için en önemli kriter ise yazdığınız makalelerin SEO yani arama motoru optimizasyonu kriterlerine uyum sağlamasıdır. Bunun için SEO uyumlu makale nasıl yazılır? hakkında araştırma yaparak bilgi alabilir ve SEO uyumlu makale yazımı konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Tüm bu teknik kriterleri öğrendikten sonra makale yazarak para kazanmak konusunda bir adım atmış olacağız. Peki sonrasında neler yapmamız gerekiyor? Makale yazarak para nasıl kazanılır? gelin inceleyelim.


Makale Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Makale yazarak para kazanmak için tüm yazım teknik ve kriterlerini öğrendikten sonra, yazdığımız makaleleri satmak için işe koyulmak gerekiyor. Yazdığınız makaleleri yayınlayıp satışa sunmak için internette bu hizmeti veren bir çok internet sitesi mevcut.

Makale yazarak para kazanma imkanı sağlayan siteler ikiye ayrılmış durumda. Bazı siteler sizden kendilerinin verdikleri konuda kendilerinin belirttiği kelime sayısında makaleler yazmanızı istiyor. Size verilen konuda belirtilen kelime sayısına ve kriterlere uyarak yazıp gönderdiğiniz makale önce yönetici onayından geçiyor. Eğer makaleniz onay alırsa makalenin ücreti bakiyenize otomatik olarak ekleniyor.

Bir diğer makale yazarak para kazanma yöntemi sunan sitelerde ise dilediğiniz konularda, dilediğiniz uzunlukta makaleler yazarak bu siteler üzerinden yayına sunuyorsunuz. Makalelerinizi yayınladıktan sonra makale ihtiyacı olan web site sahipleri veya diğer insanlar internet sitesi üzerinden makalelerinizi satın alabiliyor.

Yazdığınız makaleleri satışa sunmak için makale yazarak para kazanma yöntemi sunan sitelere ulaşmak istiyorsanız Google'da "makale satış siteleri", "makale siteleri" gibi yazıp aratarak bu tür internet sitelerine ulaşabilirsiniz. Bu internet sitelerinde üyelik oluşturduktan sonra makale yazarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Makale Yazarak Ne Kadar Kazanılır?

Dilediğiniz konularda yazı yazarak para kazanma fikri kulağa çok hoş gelse de bu konuda rekabette oldukça fazla. Özellikle öğrenciler, ev hanımları ve yarı zamanlı çalışan insanlar ek gelir olması adına makale yazarlığı yapmaktadır.

Bu nedenle makale yazarak para kazanmak için yazdığınız yazıların kaliteli ve özgün olması şarttır. Zaten kaliteli ve özgün içerikler yazdığınız sürece referans sayınız artacak ve aldığınız talep ile birlikte doğru orantıda kazandığınız para da artacaktır.

Makale yazarak para kazanma fırsatı sunan çoğu web sitesi yazdığınız makaleler için yazdığınız her 100 kelime başına ortalama 1.5 TL gibi bir rakam vermektedir. Tabi özgün ve kaliteli içerikler üreterek referanslarını arttırıp özel müşteriler edinerek daha yüksek miktarlarda paralar da kazanabilirsiniz.

Yazımın sonuna gelirken makale yazarak para kazanma konusunda tüm bu yazılanlardan sonra söylenen rakamlar ve fiyatlar size düşük gelebilir. Fakat evde sadece yazı yazarak, kendinizi yazı yazma konusunda, yazım ve imla kuralları konusunda geliştirebilir ayrıca ilgili olduğunuz veya olmadığınız bir çok konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Tabi bunun yanı sıra tüm bunları yaparken ek gelir kıvamında miktarlar da elde edebilirsiniz.

Makale yazarak para kazanma adlı yazımda bahsedeceklerim bunlar. Siz de öğrenciyseniz, ev hanımı veya yarı zamanlı çalışan bireyseniz özellikle evde olduğumuz bu karantina günlerinde kesinlikle kendinizi bu konuda denemelisiniz. Umarım meraklı olanlar için faydalı olur. Sevgilerle..

21 Yorumlar

  1. Yeni arkadaşlar için söylüyorum yazmaya ve üretmeye devam edin, zamanla arzu ettiğiniz noktaya gelirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, çok faydalı bir yazı olmuş. :)

    YanıtlaSil
  3. Faydalı ve güzel bir yazı olmuş.. 1,5 yıl kadar önce malüm sitelerden birine yazmaya başlamıştım.. Konuyu veriyorlar,5 yazı gönderiyorum günde, bir hafta sonra 2 si beğenilmiyor, 2 sini elden geçir diye yolluyorlar.. Biri kabul oluyor.. Hergün gönderdiğim yazıların geç dönen geri dönüşleri ve yeni yazıcak olduklarım arasında bir kısır döngüye giriyorsun.. Tanesi 1,5 liraydı galiba 50 lira olunca ödenecek diyorlar.. Yazıyı elden geçirip tekrar yolluyosun onlar bi eksikdaha buluyorlar.. Tekrar yolluyosun konuyla alakalı değil diyorlar.. Bıraktum geçtim.. Karşıda resmen robot istiyorlar...en güzeli özgürce blog yazmak.. Sabır ve düzen bu önemli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı siteler ciddi anlamda sıkıntılı. Blog yazarlığı konusunda da katılıyorum size.

      Sil
  4. Ne güzel bilgiler böyle bence çoğu kişinin işine yaracak emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. saol yaaa. sen demekki yazıyon. kutlarım ne güzeel. ondan kayboldun demekkiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ondan değil detaylı bi araştırma yapıyordum bi yazımla ilgili :)

      Sil
  6. Bu konuyu bende işlemiştim Makale Yazarlığını bazen bende satın alıyorum makale

    YanıtlaSil
  7. Bu konuyu yazan başka bloglar görmüştüm. Sizden de makale yazarlığı konusunda kendi kişisel deneyiminizi paylaşmanızı bekliyordum:) Yine de yorumlardan faydalandım biraz. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimlerimi de yakın zamanda paylaşırım:) Ben teşekkür ederim.

      Sil
  8. Ellerine sağlık, çok faydalı bir yazı olmuş. Paylaşım için ayrıca teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  9. Bir süre ben de yapmıştım makale yazarlığı, başlarda güzel gelse de kaliteli içerik üretilmesinin önüne geçiyor gibi geliyor. Çok özenli içerikler çıkmıyor ve seo uyumlu olması için belirli aralıklarla yerleştirilen anahtar kelimeler ve diğer unsurlar yazılardaki hissiyatı ve öznelliği alarak robotlaştırıyor sanki. Yine de kendini yazmak konusunda geliştirmek ve bunu yaparken bir miktar para kazanmak isteyenler için güzel bir yöntem.

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim.Yalnız önceliğimiz her zaman kendimizi geliştirmek olmalı:)

    YanıtlaSil
  11. Çok makale yazdım ancak hiç para kazanamadım. Gerçekten de bu yöntemlerin faydası var mı? Bu arada seni takibe aldım. Bize de uğru olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli ve sabırlı yaptığınız her işin sonucunu güzel şekilde alabilirsiniz. Teşekkür ederim tabi ki uğrayacağım:)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski